Ung i Sverige

ProgramBanken

ProgramBanken
Känner du till bra gratis program tipsa oss mattias.wahlin@ungi.se

MULTIMEDIA, MUSIK, FILM MM
Gratis program inom multimedia. Allt från konvertering och videoredigering till musikspelare.Obs! Även om programmen vi guidar till kommer från tillförlitliga källor och vi kontrollerar källorna kan vi inte garantera att varje program fungerar perfekt på din unika dator. Därför installerar du programmet på egen risk. Tänk på att alltid ta backup på viktig information innan du installerar ett nytt program.

 

Movies 13
skapar animerade gif-bilder
Ett kraftfullt program för att skapa gif-animationer. Du kan redigera befintliga animationer eller skapa helt egna från grunden. Innehåller en utförlig hjälpfil.
http://www.jansfreeware.com/  

AkoTV2
Missa aldrig ett tv-program igen
Med AkoTV2 installerat på din dator behöver du aldrig mer missa ett tv-program igen – i alla fall så länge du har datorn igång förstås. Programmet samlar in programinformation från mer än 150 kanaler och samlar allt snyggt och prydligt i ett gemensamt gränssnitt. I programmet kan du markera alla dina favoritprogram och även lägga in påminnelser om när programmen börjar. AkoTV2 är på svenska och är helt gratis.
http://akotv.qveflander.se/  

VLC media player
En mycket kraftfull mediespelare som kan spela upp alla vanliga format, exempelvis mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, DivX och mp3. VLC Media Player kan även spela upp dvd-filmer och video-cd.
http://www.videolan.org/  

KMPlayer 2.9
KM Player klarar av alla videoformat på nätet.
Adress: www.kmplayer.com

Mplayer
Klarar massor av videoformat, ungefär som VLC Player. Ser du mycket på film i olika märkliga format kan det löna sig att ha bägge installerade.
http://www.mplayerhq.hu/design7/dload.html

Gimp
Gimp klarar i princip samma saker som Photoshop om man inte är grafikproffs.
Adress: www.gimp.net

Realplayer 11
Används av många radio- och tv-stationer för att sända strömmande video och musik över nätet.
Adress: www.real.com  

CDex
Det här programmet anses av många kännare vara det bästa på att ”rippa”, alltså konvertera spår på en cd-skiva till ljudfiler.
Adress: http://cdexos.sourceforge.net/
Adress: http://cdexos.sourceforge.net/  

MPC, Media Player Classic
Den här mediespelaren klarar i princip alla ljud- och videoformat.
Adress: http://www.sourceforge.net

Youtube to MP3 Converter
Hört något bra på Youtube? Ladda ned ljudet som en mp3-fil med det här programmet.
Adress: www.dvdvideosoft.com/  

Ipodder
Podcast, alltså att lyssna på radioprogram i sin MP3-spelare, har blivit allt vanligare. Ipodder hjälper dig att hitta rätt filer och överföra dem till din Ipod.
Adress: http://www.ipodder.sourceforge.net  

ThumbsPlus 7
Programmet håller reda på alla dina bild- och videofiler. Det äldsta och bästa programmet i sin klass!
Adress: www.thumbsplus.com  

Audacity
Ett rejält ljudprogram med massor av funktioner. Du kan bland annat spela in och redigera dina ljudklipp.
Adress: http://audacity.sourceforge.net/download/windows

Itunes
Världens antagligen bästa program för att hålla reda på mycket musik. Gratis till både mac och pc.
Adress: www.apple.com

DivX
DivX har på kort tid blivit den vanligaste komprimeringsformen för video. Men för att se filmer som komprimerats med DivX måste du antingen ha så kallade codecar för det program du använder, Windows Media Player till exempel, eller det speciella uppspelningsprogrammet DivX Player.
Bägge är gratis.
Adress: www.divx.com

Skype
Världens mest använda program för telefoni över Internet. Du kan köpa till tilläggstjänster som SkypeOut. Grundtjänsten, att kunna ringa mellan datorer, är helt gratis.
Adress: www.skype.com

Comet Videophone
Har du bara en videokamera och en mikrofon kan du ringa videosamtal över Internet helt gratis.
Adress: www.cometconnection.com

Miro
Ytterligare ett videospelarprogram med en hel del äss under rockärmen. Du kan spela upp videoklipp online.
Adress: www.getmiro.com

VLC Player
Det här är antagligen den bästa videospelaren någonsin. Den är liten, snabb och kan allt. Dessutom klarar den ofta att spela upp skadade filer.
Adress: www.videolan.org  

Handbrake
Konvertera dina dvd-filmer till mpeg-4 för att ha en backup om skivorna skulle gå sönder. Bra blir det i alla fall.
Adress: http://handbrake.m0k.org/?article=download

Free FLV Converter
Videofiler som lagrats i flashformatet är inte alltid så praktiska att hantera, och därför kan det ibland vara smart att konvertera dem till ett annat format med hjälp av Free FLV Converter 1.2.1. Programmet har stöd för flera vanliga videoformat och kan även konvertera åt andra hållet, det vill säga från exempelvis en avi-fil till en flashfil. Inbyggt i Free FLV Converter finns för övrigt en videospelare som gör att du kan söka och titta på filmer från Youtube och Dailymotion. Programmet är gratis att använda.
http://www.koyotesoft.com/

Daemon Tools
Med Daemon Tools slipper du ha skivorna i spelaren, och får upp till fyra nya virtuella enheter i datorn.
Adress: www.daemon-tools.cc

Alcohol 120%
Åstadkommer samma sak som Daemon Tools, men kan även göra kopior på dina cd-skivor.
Adress: www.alcohol-soft.com

ActivIcons 4.0
Trött på de gamla skrivbordsikonerna? Activicons byter ut dem mot nya, och du kan dessutom animera dem, vilket ger en häftig effekt på datorns skrivbord.
Adress: www.cursorarts.com

VERKTYG & NYTTA
Gratis program som gör nytta. Ordbehandlare, packprogram mm.Obs! Även om programmen vi guidar till kommer från tillförlitliga källor och vi kontrollerar källorna kan vi inte garantera att varje program fungerar perfekt på din unika dator. Därför installerar du programmet på egen risk. Tänk på att alltid ta backup på viktig information innan du installerar ett nytt program.

 

7-zip 4.42
Bäst filkomprimering
Vill du ha mycket effektiv filkomprimering så är 7-Zip ett mycket bra alternativ. Programmet skapar filer i det relativt nya formatet 7z-formatet som gör att de komprimerade filerna du skapar blir extra små jämfört med andra komprimeringsprogram. Programmet kan också extrahera filer från ZIP-, RAR- och ISO-filer för att bara nämna några.
http://www.7-zip.org/

The Dude 3.0
Allt fler bygger upp sina egna nätverk hemma. Till slut tar det stopp i sladdarna, och trafiken börjar gå i krypfart. Men varför? The Dude kan ofta ge svaret.
Adress: www.mikrotik.com

Poster 7.9
Litet program som hjälper dig att göra affischer för skolpjäsen, kommunfullmäktiges sammanträden, klubbträffarna eller vad du nu har för behov. Gratis att testa, full licens kostar.
Adress: www.postersw.com

Winrar
Ofta vill man kunna packa ihop filer för att spara plats. Winzip är en klassiker, men Winrar gör jobbet snabbare.
Adress: www.rarlabs.com

Acrobat Reader
Det här programmet är nästan ett måste. Acrobat gör att du kan läsa PDF-filer, det vanligaste filformatet för lay-outade texter.
Adress: www.adobe.com

Open Office 2.3
Open Office är precis lika kompetent som Office 2007 och är dessutom gratis.
Adress: www.openoffice.org

CrunzhMail
Kanske världens minsta mejlprogram. Innehåller bara de allra vanligaste funktionerna. För dig med ont om plats på hårddisken.
Adress: www.crunzh.com

FTP Surfer:
är ett så kallat ftp-program, alltså ett program för att snabbt och enkelt ladda upp eller hämta filer från internet. Det finns många tillfällen då du har nytta av ett ftp-program, exempelvis när du skapar en sajt och vill ladda upp sidor och material till den. FTP Surfer är ett mycket lättanvänt program med ett gränssnitt som liknar det i Utforskaren i Windows.
http://www.whispertech.com/surfer/download.htm

RecentFilesView:
RecentFilesView 1.0.5
Senast använda filer på startmenyn sparas i användarmappen eller i registret och med programmet letar du rätt på alla genvägar till de senast öppnade dokumenten och kan då välja bort filer du inte vill ska synas att du har öppnat.
http://www.nirsoft.net/utils/recent_files_view.html  

UpdateStar
Med Updatestar kan du hålla dina program uppdaterade. Programmet håller reda på vilka uppdateringar som finns tillgängliga och visar sedan uppdateringarna för dig när det går att ladda ner nya. Resultatet är inte alltid hundraprocentigt, men det fungerar tillräckligt bra för att användas i de flesta fall.
http://client.updatestar.com/en/download/

Vista Sidebar 2.3
Microsofts snygga högerlist med småprogram, Sidebar, tar upp alldeles för mycket minne och processorkraft. Det här programmet ersätter.
Adress: www.thoosje.com

Copernic Agent
Brukar du surfa omkring hos oräkneliga sökmotorer för att hitta det du söker? Copernic Agent har samlat ihop de största sökmotorerna.
Adress: www.copernic.com

Mozilla Firefox
Allt fler använder Firefox som ett alternativ till Internet Explorer – de flesta för att Firefox helt enkelt är bättre.
Adress: www.mozilla.com

Mifiles/My Internet Files
Allt fler har en egen FTP-server hemma för att enkelt kunna dela filer med familj och väner. Mifiles 1.20a är ett utmärkt FTP-program.
Adress: www.simdata.com.au

Eudora 7.1
Bra gratismejlklient som har betydligt fler funktioner än Outlook Express som följer med Windows.
Adress: www.eudora.com

ScreenStream
Med hjälp av ScreenStream 1.05 kan låta andra se samma skärmbild som dig själv, vilket innebär att de kan se när du jobbar framför datorn. Det fungerar med andra ord mer eller mindre som en modern projektor. Skärmbilden kan delas ut över ett lokalt nätverk såväl som över internet. Programmet är gratis att använda
http://www.nchsoftware.com/screen/index.html

602 PC Suite
Det här är också ett kontorspaket, men det använder samma filformat som Microsofts Office-svit. Finns i en gratisversion och i en betalversion.
Adress: www.software602.com  

ICQ 6
Har funnits längst, men börjar tappa mark till MSN Messenger. Du håller enkelt koll på vilka kompisar som är inloggade för tillfället.
Adress: www.icq.com

MSN Messenger
Världens största chattnätverk. Klienten är gratis, liksom att använda den.
Adress: http://messenger.msn.com

AceMoney Lite:
är ett program som håller koll på din personliga ekonomi. Där matar du in alla inkomster och utgifter och kan sedan plocka fram prydliga diagram som visar var pengarna tar vägen. Det kan också användas för att hålla koll på aktier och andra typer av investeringar. Programmet får extra pluspoäng för att det finns i en svensk version och för att det är gratis att använda. För den som vill ha ett lite mer avancerat program finns det för övrigt också en betalversion av AceMoney.
http://www.mechcad.net/products/

Crystal Diskinfo
Hur mår din hårddisk egentligen? Crystal disk info ger dig all information.
Adress: www.crystalmark.info

USBDeview
Med många usb-anslutna tillbehöv börjar usb-grenuttagen lätt krångla. Det här programmet visar allt du behöver veta.
Adress: www.nirsoft.net  

SKYDDA DATORN
Gratis program som kan användas i syfte att skydda din dator. Allt från antivirus till backupp program.Obs! Även om programmen vi guidar till kommer från tillförlitliga källor och vi kontrollerar källorna kan vi inte garantera att varje program fungerar perfekt på din unika dator. Därför installerar du programmet på egen risk. Tänk på att alltid ta backup på viktig information innan du installerar ett nytt program.

 

Ad Aware
Ad-Aware identifierar och tar bort så kallade spionprogram som har installerats i smyg på din dator.
Dessa spionprogram kan komma från många olika håll, men de har det gemensamt att de är en säkerhetsrisk för dig när du är uppkopplad mot nätet. Tack vare en slags uppdaterbara referenslistor som kan laddas ner från internet, håller sig Ad-Aware alltid aktuellt och har koll på de senaste varianterna av dolda spionprogram som kan finnas på din dator.
http://lavasoft.com/  

SuperAntiSpyware:
Spionprogram är ett otyg, men med ett program som SuperAntiSpyware installerat på datorn kan du hålla den ren och säker. http://www.superantispyware.com/

AVG Antivirus
Ett antivirusprogram är ett måste. AVG:s program är litet, tar nästan inga resurser men är samtidigt effektivt.
Adress: http://www.free.grisoft.com  

Ad-Aware
Se upp för alla osynliga spionprogram du råkar ut för när du surfar! Ad-Aware rensar bort allt sådant.
Adress: www.lavasoft.com eller www.download.com

Trend Micro Virus Scan
h Ibland är det bästa inte bara gratis, ibland är det riktigt busenkelt också. Det här antivirusprogrammet behöver du inte ens ladda ned. Det körs via din webbläsare.
Adress: http://www.housecall.trendmicro.com/housecall

Startup Organizer
Det är inte alltid lätt att hålla reda på vilka program som startar tillsammans med Windows. Startup Organizer hjälper dig med det.
Använd med försiktighet!
Adress: www.metaproducts.com

Twaek Now Winsecret
Under fliken ”core” kan du ändra flera inställningar som gör grundläggande förändringar i hur Windows XP och Vista arbetar. Använd med försiktighet!
Adress: www.tweaknow.com  

RENSA DATORN
Gratis program som rensar, städar upp och hjälper dig att hålla ordning i din dator.Obs! Även om programmen vi guidar till kommer från tillförlitliga källor och vi kontrollerar källorna kan vi inte garantera att varje program fungerar perfekt på din unika dator. Därför installerar du programmet på egen risk. Tänk på att alltid ta backup på viktig information innan du installerar ett nytt program.

 

Ccleaner
Städa och ränsa datorn, snabbt, lätt och effektivt. http://www.ccleaner.com/  

Tweak Now Regcleaner
Rensa windowsregistret regelbundet! De flesta register kostar en hel del pengar, men Regcleaner är gratis.
Adress: www.tweaknow.com

Unlocker 1.8.7
Ofta träffar man på filer på hårddisken som bara inte går att ta bort. Unlocker tar bort allt.
Adress: www.ccollomb.free.fr

Fresh Diagnose 7.80
Visar hur snabb din dator är och vad som kanske behöver bytas ut.
Adress: www.freshdiagnose.com  

Easeus Deleted File Recovery 2.1.1
Råkade du radera den där viktiga filen? Till och med tömma papperskorgen? I många fall kan Easeus återskapa.
Adress: www.easeus-deletedrecovery.com  

Revo Uninstaller 1.60
Att radera ett stort program i Windows kan ta lång tid. Det här programmet avinstallerar program betydligt snabbare.
Adress: www.revouninstaller.com  

Annonser

8 kommentarer »

 1. […] ProgramBanken […]

  Pingback av Massor av gratis program « Ung i Sverige — 15 augusti 2009 @ 3:18 e m

 2. […] Fler gratis program hittar du i vår programbank: https://mwahlin78.wordpress.com/programbanken/ […]

  Pingback av Bästa programmet för att städa datorn gratis? « Ung i Sverige — 22 augusti 2009 @ 8:21 f m

 3. Amazing blog! Do you have any tips for aspiring writers?
  I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything.
  Would you recommend starting with a free platform like WordPress
  or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely overwhelmed .. Any tips? Thanks a lot!

  Kommentar av Brendan — 23 oktober 2012 @ 12:33 f m

 4. And then, you’ll probably see that the battery’s charge won’t be as durable as before. The Lenmar 1530 m – Ah for the Amazon Kindle 1 e-reader is the first choice for consumers. Rechargeable batteries last longer than single use batteries before disposal and reduce the number of batteries you buy.

  Kommentar av Shelby — 04 mars 2013 @ 4:33 f m

 5. Amazing! Its truly remarkable post, I have
  got much clear idea regarding from this piece of writing.

  Kommentar av what women want — 12 mars 2013 @ 12:06 e m

 6. When I originally commented I clicked the ”Notify me when new comments are added” checkbox and now each time
  a comment is added I get several e-mails with the same comment.
  Is there any way you can remove me from that service? Thanks!

  Kommentar av best natural eczema remedies — 24 mars 2013 @ 11:54 f m

 7. I am actually glad to read this weblog posts which consists
  of lots of helpful facts, thanks for providing these statistics.

  Kommentar av filmy pobierz — 04 april 2013 @ 2:46 e m

 8. I am truly thankful to the holder of this web site who has shared this enormous paragraph at at this place.

  Kommentar av Bailey — 30 maj 2013 @ 1:25 f m


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: